Madárkarácsony a Dunaharaszti Hétszínvirág oviban

Madárkarácsony a Dunaharaszti Hétszínvirág oviban

Madárkarácsony
Az egyik legrégebbi zöldszives hagyományunk a madárkarácsony. Mindenki örömmel várja az adventet, a Mikulást, a karácsonyt, ilyenkor minden kisgyermek sok ajándékot szokott kapni.
Fontosnak tartjuk, hogy az adás örömét is átéljék gyermekeink, megtapasztalják, hogy ők is aktívan részt vehetnek az ajándékozásban, szeretetüket így is kifejezhetik a természet felé.

A téli madárvédelem ebben az időszakban veszi kezdetét, így lehetőség nyílik az ajándékozás és a természetvédelem összekapcsolására. Minden csoport, az ovi közös nagy adventi koszorújára díszítés gyanánt, madáreleségekből készít kreatív díszeket a gyerekekkel együtt.

Az udvaron mindenki elhelyezi a koszorún az ehető díszeket, majd miután körbeálltuk, sor kerül az első gyertya meggyújtására.

Az ünnepi dalok gitárkísérettel csendülnek fel, együtt énekel az egész ovi! Különleges élmény ez a gyerekeknek, az összetartozás, az emelkedettség szinte kézzelfogható atmoszférájában. Így emeljük be a szeretet ünnepének ünneplésébe a természet szeretetének fontosságát is.

About the author

Zöld Szív ITM