Folyófigyelő program, Vízvizsgálat Dunaharaszti

ByZöld Szív

Folyófigyelő program, Vízvizsgálat Dunaharaszti

Vízvizsgálat 2023.04.27. Dunaharaszti Hétszínvirág Óvoda,

Bíbor csoport

Víz világnapján szerettük volna meglátogatni a Dunát és köszönteni őt, de sajnos az időjárás nem tette ezt lehetővé. Sokat kellett várnunk, de végre elérkezett ez a nap is. Ez az első vízvizsgálatunk a Bíbor csoporttal.

Közösen összeszedtük mire is lesz szükségünk: az új patakzsákot és benne a mérőeszközöket. Mindent előre megbeszéltünk, melyik eszköz mire való,
a látásmélység mérő, a kétféle hőmérő, kémcsövek, kancsó, tölcsér, vatta, és nem utolsó sorban a vizsgálati lap.

Megbeszéltük a helyi buszon hogyan közlekedünk, és milyen is a SZELÍD TERMÉSZETJÁRÁS. Lent a Duna parton sok növényt és állatot láttunk. Csendben sétáltunk, hogy ne zavarjuk meg őket, hiszen ez az ő birodalmuk. Nagyot lélegeztünk a Duna friss levegőjéből, nagyon kellemes illat volt.

Feljegyeztük, hogy milyen állatokat láttunk a vízben és a közelében, megmértük a levegő és a víz hőmérsékletét , megfigyeltük a víz színét és megszagoltuk illatát. A látásmélység mérővel megvizsgáltuk, hogy meddig lehet lelátni a vízben, végül összehasonlítottuk a Duna vizét a csapvízzel. Megállapítottuk, hogy a Duna szerencsére egészséges. Még egy kis játékra is maradt idő mielőtt visszaindultunk ebédelni az óvodába.
Hamarosan újra találkozunk kedves Duna az Indián táborban!

About the author

Zöld Szív administrator

Scroll UpScroll Up
Tovább az eszköztárra