Zöldszíves kirándulásra várunk Benneteket 2024. május 18-án!


Spread the love

Kedves Zöldszívesek!

Van-e kedvetek egy hangulatos, igazi zöldszíves sétához, alelnökünk, Dr. Victor András vezetésével? Budapestre, a Kis-Svábhegyre várunk benneteket 2024. május 18-án. Ha eljöttök, gyönyörködhettek a budai tájban, gazdagodik a hely- és növényismeretetek, fejlődik az ökológiai kultúrátok, érdekes történelmi ismeretekkel gyarapodhattok, és nem utolsó sorban megerősödik a látásmódotok, hogy milyen az igazi zöldszíves séta.

András még egy személyes jellegű vallomással is kiegészíti a meghívást, így ír a területhez való kapcsolatáról:

„4-5 éves kiskölyök voltam, amikor (talán 1948-ban) a Kis-Svábhegyre költöztünk. A hegy tetején légvédelmi ágyúk voltak, a terület el volt kerítve. Amikor 1957-ben az üteget leszerelték, szabaddá vált az út a hegytetőre is. Kamaszként rengeteget bóklásztam ott egyedül, sokat üldögéltem a csúcson, s nézegettem fentről a várost. Apámtól kapott – 1952-es kiadású – növényhatározómmal ismerkedtem a környék flórájával. Innen ered a botanizáló hajlamom, s innen a természet szépségeire való csendes rácsodálkozásom, az elő-zöldszíves lelkem. A sétán életutamnak ezt a meghatározó színhelyét szeretném megmutatni nektek.”

Ha kedvet kaptatok a sétához, találkozunk Budán, a Batthyány téren 10 órakor. Onnan indulunk a 39-es busszal a hegyre. Maga a séta nagyjából két óra (vagy valamivel több, ez rajtunk múlik).

Jelentkezés: Orgoványi Anikónál

Gyertek, várunk benneteket!

Zöldszíves szeretettel: Orgoványi Anikó és Victor András