Zöldszíves Példaképdíjasok 2024 március 21.


Spread the love

A Zöld Szív napján köszöntjük az idei év PÉLDAKÉP díjasait, Falatyné Berkesi Mártát, a mezőberényi Evangélikus iskola pedagógusát, és Lázár Mártát, a paksi Hétszínvirág Óvoda óvodapedagógusát, intézményvezetőjét. Kedves Mártik! Gratulálunk a kitüntetésetekhez! Büszkék vagyunk rátok! Sok évtizedes zöldszíves munkátokat példaként állítjuk a Zöldszíves Nagycsaládunk tagjai elé! További sok szép eredményt és jó egészséget kívánunk nektek!

Zöldszíves szeretettel: Orgoványi ANikó, elnök, Zöld Szív ITM

Falatyné Berkesi Márta

A Mezőberényi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium, Kollégium és Általános Iskola pedagógusa tanító, szaktanácsadó, a zöldszíves csoport vezetőjeÉvtizedekkel ezelőtt, 1998-ban csatlakozott a Zöld Szív mozgalomhoz. Ez idő alatt tanítványai sokaságát nevelte a természet szeretetére, a környezet védelmére, a zöldszíves módszerek segítségével. Zöldszíves csoportjával rendszeresen figyelik a Körös vízminőségét. Védik a több százéves tölgyfákat, melyeknél2001-ben kopjafát helyeztek el. Az iskola udvarán magaságyásban gondozzák az ületvényüket, és szelektíven gyűjtik a hulladékot.Márti 2021-ben megszervezte a zöldszíves pedagógusok három napos szakmai találkozóját. A gazdag program része volt a tiszteletadás a tölgymatuzsálemeknél, az Orlai Petrich Soma Múzeummeglátogatása, a szarvasi arborétum növényeivel ismerkedés, és a vízvizsgálat a Körös partján.2022. áprilisában a mezőberényi gyerekek Márti és kollégái kíséretében részt vettek a Zöld Szív Margit-szigeti rendezvényén, mely során megvizsgálták a Duna vizét, kémiai kísérleteket végeztek, megfigyelték a komposztálás folyamatait, és felkutatták Szent Margit kolostorának titkos rejtekeit

.

Lázár Márta

A Paksi Benedek Elek Óvoda Hétszínvirág Tagóvodájának óvodapedagógusa, tagintézményvezetője.Több, mint harminchat éve dolgozik fáradhatatlanul óvodapedagógusként. Élete a hivatása, hivatása az élete. Még ennyi évtized munkája után is, töretlenül újul meg a pedagógiai munkájában. Hétről hétre keresi az új innovatív pedagógiai megoldásokat a napi feladatok megoldása érdekében. Tudását, folyamatosan gyarapítja. Óvodapedagógus, fejlesztőpedagógus. Mentorként számos óvodapedagógus hallgatót, és gyakornok kollégát tanított, segített, motivált már. Neve, szakmai eredményei legenda a városban. Szülők, kollégák egyaránt elismerik munkáját Pakson. Országos figyelemre akkor tett szert, amikor 2019-ben megkapta a pedagógus „Oscar-díjat”.A Zöld Szív Ifjúsági Természetvédő Mozgalomnak az 1990-s évek közepétől tagja és azóta neveli ebben a szellemben a csoportjába járó gyermekeket. Sokat fáradozott ő is azon, hogy a paksi Hétszínvirág Óvoda pedagógiai közösségének mindig kezdeményező tagjaként, a Zöld Szív Ifjúsági Természetvédő Mozgalom alapfilozófiáját, gyakorlatát adaptálják az óvodapedagógia mindennapi gyakorlatába. Számos országos rendezvényen aktívan vett részt. 1998-ban Pakson szerveztük a Zöld Szív Országos Találkozóját. Lázár Márta rendkívül sokat dolgozott akkor is azért, hogy a résztvevőknek valódi élmény legyen az a zöldszíves találkozó.